V ponedeljek so se na sedežu Rokometne zveze zbrali predstavniki klubov najelitnejšega slovenskega tekmovanja. Na seji Združenja je bil opravljen žreb za novo sezono 2024/25 v Ligi NLB, hkrati pa so potrdili razpored tekmovalnega dela v novi sezoni.

Bojevnike že v prvem krogu čaka vroč spektakel proti ekipi RD LL Grosist Slovan, ki po menjavi trenerja in napovedani prenovi ekipe naskakuje sam vrh letošnjega prvenstva. Začetek lige je predviden 7. septembra, po določenem žrebu sodeč pa se nam obeta napeta in razburljiva sezona.

Zadnje domače srečanje teh dveh nasprotnikov se je končalo z delitvijo točk (26:26).

Že nekaj časa je znano, da se bo število sodelujočih klubov v novi sezoni zmanjšalo na 12, kar pomeni dva manj kot v minuli sezoni. Sezona 2024/25 prinaša prenovljen, pestrejši in še zanimivejši sistem tekmovanja. V prvem delu se bo ducat klubov merilo po dvokrožnem sistemu. V ponedeljek je na seji Združenja potekal tudi žreb, ki je določil, da bo v uvodnem krogu, 7. septembra, aktualni prvak Gorenje Velenje gostoval v Škofji Loki, podprvake iz Trima Trebnjega pa čaka dolenjski derbi pri Svišu Ivančni Gorici. Tretjeuvrščeno moštvo zadnje sezone, Celje Pivovarna Laško, bo v dvorani Zlatorog gostilo Jeruzalem Ormož. Na preostalih tekmah bo Krka gostila Riko Ribnico, povratniki iz Krškega bodo gostovali v Kopru, Slovenj Gradec pa bo pričakal LL Grosista Slovana.

Po zaključku prvega dela tekmovanja bo najboljša osmerica nadaljevala boj za naslov prvaka. Tekmovanje bo potekalo v dveh skupinah s po štirimi ekipami. V prvo skupino bodo uvrščene prvo-, četrto-, peto- in osmouvrščena moštva prvega dela, v drugo pa drugo-, tretje-, šesto- in sedmouvrščena. Po dve najboljši ekipi iz vsake skupine bosta napredovali v polfinale, preostale pa se bodo pomerile za razvrstitev od petega do osmega mesta. Nov državni prvak bo postala ekipa, ki bo v finalnem nizu prva dosegla dve zmagi. Prvi obračun bo na sporedu 31. maja, drugi 4., morebitni tretji pa 7. junija.

Zadnjeuvrščena četverica prvega dela Lige NLB se bo medtem borila za obstanek. Ekipa z najslabšim izkupičkom po dodatnih šestih tekmah bo neposredno izpadla v nižji rang tekmovanja, medtem ko bo predzadnjo čakala dodatna kvalifikacijska tekma za mesto med elito proti drugouvrščenemu moštvu 1. B lige.

Nov sistem tekmovanja za sezono 2024/25.

Napišite komentar