O klubu

Rokometni Klub Slovenj Gradec

BELI, BELI, BELI se praviloma vsakih 14 dni sliši v domači športni dvorani Slovenj Gradec. Rokomet je z bogato zgodovino zakoreninjen v srcih Slovenjgradčanov in Slovenjgradčank.

Vse od leta 1954, ko se je skupina fantov prvič odločila, da bo igrala rokomet. Od republiških prvakov na samem začetku delovanja, do enega najboljših klubov v Sloveniji na prelomu tisočletja, se je zaradi zloma domačega gospodarstva leta 2011, rokometna zgodba začela pisati na novo. Z preudarnimi koraki, se je klub začel postavljati nazaj na noge in je danes predvsem stabilen klub z zdravim jedrom v vseh pogledih.

Skupaj z šolami rokometa in vadbami v klubu trenira skoraj 200 otrok, od tega jih je polovica registriranih športnikov. Skupaj lahko »na delu« za vikend vidite 10 različnih ekip v svojih starostnih kategorijah. Še posebej ponosni smo, da v sezoni 2023/24 z ekipami kadetov, mladincev in članov nastopamo v najvišjem vrhu državnega tekmovanja, torej 1. Slovenski Ligi.

Bolj kot sami rezultati, v mlajših kategorijah pa si predvsem želimo, da bi domači fantje nekoč zaigrali za domače člansko ekipo, postali #bojevniki za mesto miru in začutili strast, veselje in jezo polne domače dvorane, kar pa je največ kar ti lahko šport ponudi. Vabljeni, da se nam pridružite v klubu, kot starši otrok rokometašev, sponzorji, navijači ali pa samo kot gledalci.

Rokometni klub Slovenj Gradec

Kopališka ulica 27

2383 Slovenj Gradec

Slovenija

Spletna pošta: pisarna@rk-slovenjgradec.si
Internet: https://rk-slovenjgradec.si/
Facebook: https://www.facebook.com/RKSlovenjGradec
Instagram: https://www.instagram.com/rk_slovenj_gradec/

Predsednik: Damir Budimir
tel.: +386 41 , @rk-slovenjgradec.si
Podpredsednik: Miha Raj
tel.: +386 41 , @rk-slovenjgradec.si
Direktor: Grega Krivec
tel.:+386 41 , @rk-slovenjgradec.si

Davčna št.: 
TRR račun:

Matična. št.:
Šifra dejavnosti: R93.120 – Dejavnost športnih klubov