Dvorana

Športna dvorana Slovenj Gradec

Športna dvorana Vinka Cajnka Slovenj Gradec

Športna dvorana Vinka Cajnka Slovenj Gradec je edina večja športna dvorana v Slovenj Gradcu in se uporablja za rekreacijo, športne aktivnosti otrok in mladine, kakovostni in vrhunski šport ter organizacijo različnih prireditev.

Na 2000m2 površin sta igrišči za rokomet in košarko ter dve igrišči za odbojko in mali nogomet v velikosti 40 x 20 m. V dvorani se nahajajo štiristezno strelišče 4 x 10 m, telovadnice za namizni tenis, aerobiko, otroške in druge dejavnosti v velikosti 21 x 14 m ter fitnes center z napravami za razvoj vseh osnovnih skupin mišic, v velikosti 72 m2. Pred kratkim sta bili dograjeni posebna dvorana za borilne športe, prekrita s »tatamijem«, v velikosti 14 x 14 m in plezalna stena višine 12 m in širine 4 m. V dvorani je tudi sejna soba, ki sprejme 40 oseb. Športna dvorana ima kapaciteto 1.200 ljudi in je na voljo za najem za različne športne, kulturne in glasbene prireditve.

Dvorana je vrata odprla leta 1977 in je bila takrat ena najlepših in najsodobnejših v Sloveniji, danes pa je v celotni modernizirana in renovirana. Ima poseben pomen za mesto Slovenj Gradec, saj je vse od odprtja dom slovenjgraških rokometašev, ki so v tem času dosegli vrsto uspehov, najprej na republiški, potem pa na državni kot tudi mednarodni ravni. Posebnost dvorane je tudi poslikava notranjosti dvorane, delo enega najuspešnejših slovenskih slikarjev samorastnikov in mojstra stenskih poslikav Jožeta Horvata – Jakija iz Nazarij.

V športni dvorani imata sedež Športna zveza Slovenj Gradec in regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije, v njej pa domujejo tudi Rokometni klub Slovenj Gradec 2011, Judo klub Acron Slovenj Gradec, Nogometni klub Slovenj Gradec in Strelsko društvo Slovenj Gradec.