Pred zadnjim krogom so bili Slovenjgradčani osmi na lestvici ter so imeli pet točk prednosti pred Škofjeločani, ti pa so bili na 11. mestu tik pred tremi ekipami, ki so že pred tem krogom izpadle v nižjo ligo.

Liga se bo namreč v naslednji sezoni skrčila za dve moštvi na 12 sodelujočih ekip. Neposredno bodo v 1. B ligo izpadle Dobova, Ljubljana in Škofljica. Namesto njih se med prvoligaše vrača Krško, ki si je že zagotovilo prvo mesto v tej sezoni 1. B lige. Enajstouvrščena ekipa Lige NLB, Urbanscape Loka, bo igrala kvalifikacije za obstoj z drugouvrščeno ekipo 1. B lige iz Radovljice.

Ločani so v četrti minuti povedli z 2:1, do 16. minute pa sta bili ekipi še blizu druga drugi. Domači so nato s serijo petih golov prišli do prve občutne prednosti in jo zadržali do polčasa, saj so na odmor odšli s šestimi goli prednosti. Gostom tudi v nadaljevanju ni uspelo preobrniti poteka dvoboja in Slovenjgradčani so na koncu zmagali z osmimi goli razlike in za končno sedmo mesto v državnem prvenstvu.

IZJAVI PO TEKMI:

Rok Cvetko, rokometaš RK Slovenj Gradec: 
Sezono smo želeli zaključiti z zmago, kar nam je lahko rečem zasluženo uspelo. Garali smo v obrambi, bili učinkoviti v napadu in tako suvereno prišli do želenega rezultata. Trener je priložnost za igro ponudil vsem igralcem, tako, da je vsak prispeval svoj delež v končni mozaik. Hvala publiki za še eno izjemno podporo!

Siniša Markota, trener RD Urbanscape Loka: 
Vedeli smo, da bo težka tekma. Slovenj Gradec na domačem parketu velja za neugodnega tekmeca. Najbolj me boli, da si fantje niso želeli zmage, saj bi si s tem zagotovili obstanek v Ligi NLB. Če nimaš želje po igranju v 1. ligi, žal kasneje igraš kvalifikacije. Čestitke domačinom za zasluženo zmago!

RK SLOVENJ GRADEC : RD URBANSCAPE LOKA 33:25 (19:13)
Karlaš, Štumpfl in Štaleker po 6; Jesenko in Soršak po 4.

Napišite komentar