Po nedavni zmagi proti RK Trimo Trebnje se rokometaši Slovenj Gradca pripravljajo na novo zahtevno preizkušnjo. Tokrat jih čaka gostovanje pri RK SVIŠ, ekipi, ki je v prvem delu sezone dosegla visoko uvrstitev na lestvici. Čeprav je ekipa iz Ivančne Gorice trenutno v negativnem nizu, se slovenjgraški rokometaši zavedajo, da jih čaka težka tekma na zmeraj vročem parketu športne dvorane OŠ Stična.

Nasprotno moštvo, ki jo vodi izkušeni trener Aleksander Polak, izkazuje svoj napredujoči potencial iz leta v leto. Sestavljeni so iz uigrane skupine igralcev, ki že dolgo sodelujejo skupaj. Kljub temu pa bojevniki verjamejo v lastno kakovost ter obljubljajo, da bodo na igrišču dali vse od sebe do zadnjega sodnikovega žvižga.

Pred klubski mikrofon je tokrat stopil mladi rokometaš Miha Štaleker, ki je že imel priložnost sodelovati z gostujočim trenerjem. Skupaj sta, Miha kot igralec in Aleksander v vlogi pomočnika selekcije mlajših kadetov, zablestela na prejšnjem Olimpijskem festivalu evropske mladine, kjer sta osvojila srebrno medaljo.

IZJAVA PRED TEKMO

Miha Štaleker: “V soboto nas čaka nova zahtevna tekma, proti ekipi, ki v tej sezoni igra zelo dober rokomet. Glede položaja na lestvici tokrat pričakujemo nekoliko več previdnosti s strani obeh moštev. Poskušali bomo s svojim slogom igre, se pa zavedamo na kakšen način igra SVIŠ. Ima odlično publiko, tako kot v Slovenj Gradcu so tribune zmeraj polne, kar nam vsekakor ustreza. Tekmecem želimo dokazati, da zmagi proti Škofljici in Trimu nista bili zgolj naključje, zato obljubljamo čvrsto borbo do zadnjih sekund!”

Miha Štaleker verjame v kakovost svojega moštva.

Napišite komentar