Koroško-šaleški derbi se je končal z delitvijo točk. Bojevniki so na začetku drugega polčasa vodili tudi za pet golov, a je bil zaključek dvoboja ves čas izenačen. Tudi v zadnji minuti ekip ni bilo moč ločiti, potem ko je vodstvo Slovenjgradčanov z golom sedem sekund pred koncem izničil Ibrahim Haseljić.

Varovanci Zorana Jovičića zdaj na drugem mestu za točko zaostajajo za vodilnim Trimom iz Trebnjega, medtem ko Slovenj Gradec s šestimi osvojenimi točkami ostaja v spodnjem domu lestvice na 11. mestu.

Čvrst, na trenutke tudi grob, in izenačen obračun sta v prvem polčasu zaznamovala predvsem zelo razpoložena Rok Cvetko in Tilen Leben. Prvi je dosegel osem od 15 golov koroške zasedbe, Leben je v pravih trenutkih zbiral obrambe, posledično pa so domači na veliki odmor odšli s prednostjo treh golov (15:12).

Favorizirani Velenjčani so imeli tudi na začetku drugega polčasa težave z razpoloženimi Slovenjgradčani, ki so v 35. minuti prek Vida Levca povedli z 18:13. Nato pa je sledil mrk domačih oziroma bolj strnjena igra gostov v obrambi, ki so po delnem izidu 7:0 v vsega devetih minutah obrnili potek dvoboja in povedli za dva gola (20:18).

Varovanci Nenada Maksića se kljub naletu Velenjčanov niso zmedli, večji del drugega polčasa je bil izid izenačen, tudi pred zadnjima dvema minutama, ko je bilo na semaforju 24:24. Po nekaj neuspešnih napadih so Korošci prek Mihe Kotarja zabili za vodstvo pol minute pred koncem, a je na drugi strani Haseljić s krila poskrbel za delitev plena.

Najboljši strelec dvoboja je bil Cvetko, ki pa je vseh osem golov za domače dosegel v prvem polčasu. Pri Velenjčanih je sedem golov zabil Tilen Sokolič, enega manj je dosegel Peter Šiško.

IZJAVI PO TEKMI

Nenad Maksić, trener RK Slovenj Gradec: 

“Čestital bi fantom za borbo in osvojeno točko! Kljub vsemu lahko rečem, da smo se borili z eno najboljših ekip v Sloveniji. Mogoče sta poškodbi Eskeričića in bolezen Štumpfla dali ekipi dodaten motiv za dokazovanje. Šport ne dopušča, da jaz odločam ali je bil tokrat remi pošten za obe ekipi, vendar bi se lahko tekma na koncu realno odvila tako v našo kot njihovo korist. Na to točko iskreno nismo računali, vsekakor sem vesel zaradi fantov in zaradi publike, vendar vsem pristašem tega kluba obljubljam, da ne bomo ostali zgolj na tem. Čaka nas Dobova v gosteh, nato dve tekmi doma, kjer se lahko ponovno dokažemo in posledično dvignemo na prvenstveni razpredelnici..”

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje: 

“Vedeli smo, da nas čaka težko gostovanje. Po sredinem porazu smo se hoteli čimprej pobrati, kar nam danes v celoti ni uspelo. Lahko smo zadovoljni z osvojeno točko!”

Velenjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Krko, ekipa iz Slovenj Gradca pa v gostovala v Dobovi.

RK SLOVENJ GRADEC – RK GORENJE VELENJE 25:25 (15:12) 

Cvetko 8, Levc in Majcen po 5; Sokolič 7, Šiško 6.

FOTO: Aljaž Sešel

Napišite komentar