V obračunu ekip iz sredine razpredelnice Lige NLB se je zmage veselila Ivančna Gorica. Domači rokometaši so dobro odprli tekmo. V osmi minuti povedli s 5:1, a so jim gostje štiri minute kasneje povsem zadihali za ovratnik in prišli na zadetek zaostanka (6:5). Do konca prvega polčasa se je v hramu belo – modrih odvijal enakovreden boj, do odhoda na veliki odmor pa so bili v rahli prednosti domači rokometaši (13:11).

V drugem polčasu je bila tekma povsem odprta, ekipi sta se neprestano izmenjavali v vodstvu, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj zbrani rokometaši Sviša, ki so na krilih Marka Marojeviča in Janeza Gruma v zadnji miniti povedli za dva gola (24:26). Zadnji zadetek za končnih 25:26 je pri domačih dosegel Aljaž Lampret.

IZJAVI PO TEKMI

Žiga Lesjak, rokometaš RK Slovenj Gradec:

“Za nami je spet ena težka tekma. Kljub dobremu začetku smo nasprotniku dovolili, da je prišel v izenačeno tekmo, kjer smo v končnici znova potegnili krajši konec. Kljub vsem dejavnikom, ki nam niso šli v prid je potrebno čestitati ekipi Sviša, ki je dosegla točno to kar je želela. Držali so stik skozi celotno tekmo in na koncu izkoristili naše napake. Sedaj gremo v Ljubljano, kjer moramo zmagati.” 

Aljaž Kutnar, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:

“Prvi polčas ni stekel po naših željah. V drugem nam je uspelo sestaviti obrambo, zabili smo potrebne strele in prišli do preobrata. Rad bi čestital navijačem in ekipi za zasluženo zmago!”

Bojevniki se bodo v prihodnjem krogu v gosteh pomerili z Ljubljano, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila Krko.

Slovenj Gradec – SVIŠ Ivančna Gorica 25:26 (13:11)

Eskeričić 6; Grum 7, Marojević 6

Napišite komentar