Korošci so v Posavju upravičili vlogo papirnatih favoritov in se po tretji zmagi točkovno izenačili z devetouvrščenimi Škofjeločani. Dobova je doživela deseti poraz in je na zadnjem mestu v 14-članski ligi. Izbranci trenerja Nenada Maksića so temelje za zmago postavili v uvodu tekme. 

Že po trinajstih minutah igre so imeli bojevniki šest golov prednosti (9:3). Njihovo nadaljevanje je bilo malce neprepričljivo. Gostitelji so v 23. minuti prepolovili zaostanek (9:12), nato pa so se Korošci le zbrali in tik pred odhodom na veliki odmor znova povedli za šest golov (16:10).

Rokometaši iz Slovenj Gradca so v drugem polčasu popolnoma zasenčili gostitelje. V 38. minuti je njihova prednost znašala tri gole (20:17), nato pa so povečali frekvenco svojih obratov in tik pred zadnjim zvokom sirene dvakrat povedli za devet golov (32:23 in 33:24).

V koroški zasedbi sta bila najbolj učinkovita Vid Levc z devetimi in Anej Majcen s sedmimi goli, v posavski pa Blaž Pintar z osmimi in Fran Suban s štirimi goli. 

IZJAVI PO TEKMI

Blaž Pintar, rokometaš RK Dobova:  

“Rad bi čestital ekipi Slovenj Gradca za zmago. Pokazala je boljšo igro, a tudi mi smo se dobro borili. Poznalo se je, da so bili tekmeci številčnejši in so pripeljali tekmo varno do konca. Za svojo ekipo želim, da bi v prihodnje pokazala kaj vse zmore.”

Tilen Leben, vratar RK Slovenj Gradec:

“Zaradi velike točke proti RK Gorenju Velenju je bila to za nas kar težka tekma. Vesel sem, da smo tekmo pripeljali od začetka do konca brez večjih zapletov. Igrali smo to, kar smo se dogovorili. Do novega leta nas čaka še veliko težkih tekem, na katerih moramo pokazati vse, kar zmoremo.”

Sledi prost tekmovalni EHF vikend. Zasedba iz Slovenj Gradca bo naslednjo tekmo igrala 2. decembra, ko bo gostila Koper, Dobova pa se bo 6. decembra v gosteh pomerila z novomeško Krko.

RK DOBOVA : RK SLOVENJ GRADEC 26:34 (11:16)

Pintar 8 (4), Suban 4; Levc 9 (6), Majcen 7

FOTO: Špela Kukovica

Napišite komentar