Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Slovenj Gradcu sicer osvojili točki, ki jim še dajeta nekaj upanja za naslov prvaka, a so se kar precej namučili. Domači so se po velikem zaostanku v prvem polčasu v drugem vrnili, celo povedli, a končnica je spet pripadla Celjanom, ki so klub težavam vendarle prišli do zmage.

V prvem polčasu so že vodili z devetimi goli prednosti, v 20. minuti je bilo na semaforju 5:14. A že do polčasa so domači zaostanek zmanjšali na štiri gole, z lovljenjem pa nadaljevali tudi v drugem.

Razpoloženi Uroš Štumpfl, z desetimi goli in stoodstotnim izkupičkom strelov najboljši igralec v domači vrsti, je v 42. minuti izenačil, nekaj minut pozneje pa so Korošci celo prišli do vodstva 24:22. Zaustavila pa jih je izključitev Roka Cvetka, ki so jo gosti izkoristili za vnovično izenačenje. To pa je bilo tudi zadnje na tekmi, Štajerci so dosegli še štiri gole, z delnim izidom 6:0 ušli, Slovenj Gradec jih je še poskušal ujeti, a se na več kot dva gola ni približal.

IZJAVI PO TEKMI:

Miha Štaleker, rokometaš RK Slovenj Gradec: 
“Vedeli smo, da bo tekma težka, saj se Celjani po nekoliko slabšem nizu želijo vrniti na zmagovalne tirnice. V tekmo smo vstopili preveč medlo, enostavno brez prave energije. V nadaljevanju smo pokazali karakter in po preobratu tudi povedli, a je športna sreča tokrat stopila na stran gostov. Čestital bi svojim fantom za borbeno igro in publiki za izjemno podporo. “

Tadej Mazej, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško: 
“Lahko rečem, da so gostovanja v Slovenj Gradcu ena najtežjih v prvenstvu, kar se je dokazalo tudi tokrat. Na tekmeca smo se pripravili, kar se da najboljše in na koncu prišli do nove zmage. Hvala vsem navijačem, ki so pripotovali na Koroško in čestitke tako naši kot nasprotni ekipi za prikazano.”

Rokometaši Slovenj Gradca bodo v naslednjem krogu gostovali pri Gorenju iz Velenja, Celjani pa bodo gostili novomeško Krko.

RK SLOVENJ GRADEC : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 32:34 (14:18)
Štumpfl 10, Levc 9; Cokan 11, Janc 6.

Napišite komentar