Članska ekipa RK Slovenj Gradec bo v soboto na tekmi z Urbanscape Loko sklenila letošnje državno prvenstvo, ter se poslovili od igralcev, ki zapuščajo belo – modro družino.

Prvenstvo je odločeno. Slovenjgradčani so si krog pred koncem zagotovili končno 8. mesto, vseeno pa je pred njimi še zadnje dejanje, tekma proti nasprotniku, ki lovi obstanek v najelitnejši slovenski družbi oz. kvalifikacije z ekipo Frankstahl Radovljica.

S tekmo se zaključuje sezona vzponov in padcev, v kateri je slovenjgraški klub uresničil najpomembnejši cilj, to je osvojitev naslova pokalnih podprvakov.

IZJAVA PRED TEKMO

Žiga Lesjak: “V soboto nas čaka zadnja tekma sezone v kateri je bilo veliko vzponov in padcev. Vsekakor si bomo vsi sezono zapomnili po nastopu v finalu pokala in izenačitvi najboljšega rezultata v tem tekmovanju. Državno prvenstvo, kjer smo dokaj mirno pripluli na sredino lestvice si zagotovo želimo zaključiti z zmago pred domačimi navijači in se jim tako zahvaliti za podporo skozi celotno sezono. Hkrati bo to tudi zadnja tekma za nekatere člane naše ekipe in tudi zaradi njih si želimo sezono zaključiti z zmago.”

Žiga Lesjak želi sezono zaključiti z zmago.

Korošci bodo v okviru tekme pripravil nekaj dogodkov, ki so prav tako zaznamovali letošnjo sezono. Pred tekmo bo potekal sprejem bronastih mladincev, ki so po 19 letih spisali zgodovino in Slovenj Gradcu prinesli novo prvoligaško medaljo. Med tekmo se bodo najmlajši lahko poveselili na otroških animacijah (napihljiv grad – poslikava obraza), kot je bilo to na vseh večjih dogodkih tekom sezone. Po koncu tekme bo sledila zabava z živo glasbo, za jedačo in pijačo pa bosta poskrbela Mesarija Cehner in Drago Oder.

Po koncu tekme pogostitev in druženje.

Sezona se za rokometaše RK Slovenj Gradec torej zaključuje v soboto, 25. maja ob 20:00. Vabimo vas, da ste takrat v Športni dvorani Slovenj Gradec še zadnjič v 2023/24 z bojevniki iz mesta miru!

Napišite komentar