Pri slovenjgraškem prvoligašu se po dolgih 20 letih piše zgodovina, saj so se bojevniki iz mesta miru uspeli uvrstiti na zaključni turnir pokala Slovenije. Pot do finalnega turnirja je bila polna vzponov in zmag. Najprej so se v 1/16 finala pomerili s ŠRD Škofljica, kjer so po napetem obračunu in podaljških iztržili zmago (31:30) ter se prebili v 1/8 finala. Tam so belo – modri na gostovanju premagali močno ekipo Ribnice (27:30), kar je bila še ena pomembna stopnička na njihovi poti.

V naslednjem krogu, 1/4 finala, so Korošci imeli srečo pri žrebu, saj so se pomerili z ekipo RK Dol TKI Hrastnik, ki je veljala na papirju za lažjega nasprotnika. Kljub temu fantje niso popuščali in se z odlično igro zasluženo uvrstili na FINAL 4. Na tekmi v Hrastniku je trener Žiga Lesjak priložnost za igro ponudil mladim igralcem, saj je tako nekatere nosilce igre lažje spočil za prihajajoče prvenstvene izzive. Mladi Štaleker, Pandev, Saleznik in Smolnikar so pokazali svoj potencial in odlično igro. Posebej je izstopal mladi krožni napadalec Aljaž Pikl, ki je na svojem debiju za člansko moštvo dosegel svoj prvi zadetek. To je bil odličen korak naprej za prihodnost ekipe, saj so mladi igralci dokazali, da so pripravljeni prevzeti odgovornost na igrišču

Na zaključni turnir, ki bo potekal 5. in 6. aprila v Trebnjem – več o tem TUKAJ – sta se že uvrstili ekipi Trima Trebnjega in Kopra. Zadnji obračun za polfinalno vozovnico med Krko in Celjem Pivovarno Laško bo prinesel 20. april.

Napišite komentar