Rokometaše Slovenj Gradca v 20. krogu državnega prvenstva čaka zahtevna preizkušnja, saj se bodo pomerili proti ekipi Ribnice, ki na domačem igrišču velja za izjemno neugodnega nasprotnika. Ekipa Slovenjgradčanov je v odlični formi, saj so zmagali na zadnjih 5 tekmah in se iz cone za obstanek prebili na visoko 7. mesto, ki ga delijo ravno z Ribničani, saj imata obe ekipi na računu 20 točk.

Sosedski derbi na lestvici bo izjemno pomemben za obe ekipi, saj so Ribničani leto že enkrat premagali Korošce na njihovem terenu (33:37). Belo – modri pa so dosegli pomembno zmago na gostovanju (27:30), s čimer so se uvrstili v nadaljnje boje slovenskega pokala.

Ribničani so na zadnji tekmi v gosteh visoko premagali ekipo Dobove (26:35). Njihova največja nevarnost je v izjemnem levem krilu Urošu Knavsu (135 zadetkov), vendar pa je treba izpostaviti tudi hrvaškega levega zunanjega Leona Ljevarja (108 zadetkov), krožnega napadalca Brina Cimermana (92 zadetkov) ter nekdanjega bojevnika in odličnega vratarja Gašperja Dobaja, ki so vsi ključni igralci v njihovi močni zasedbi.

V taboru bojevnikov vlada izjemno vzdušje, saj je pozitiven niz rezultatov dvignil pričakovanja navijačev in celotnega mesta, ki diha za rokomet. Kljub temu pa varovanci trenerja Žige Lesjaka ostajajo skromni in osredotočeni. Njihov cilj je, da gredo tekmo po tekmo, trening po trening, ter sezono pripeljejo do konca na najboljši možen način. Trdno so odločeni, da bodo ostali osredotočeni na delo, predanost in vztrajnost, saj verjamejo, da je to ključ do nadaljevanja uspešne sezone.

IZJAVA PRED TEKMO

Ognjen Karlaš: “Odhajamo v Ribnico, kjer so gostovanja za vsako ekipo vselej neugodna. Pričakujem borbo in boj za vsako žogo. Želimo si prikazati in podaljšati obdobja dobre igre ter novi dve točki prinesti na Koroško!”

Ognjen Karlaš verjame v pozitiven razplet tekme.

Napišite komentar