Ekipa za naslednjo sezono se pospešeno sestavlja. V mestu miru do konca sezone 2027 poleg Vida Levca ostaja tudi hrvaški desni zunanji rokometaš Kristian Eskeričić.

30-letni Eskeričić prihaja iz Đakovega, mesta na obrobju hrvaške Slavonije, kjer je naredil prve rokometne korake ter se iz rojstnega mesta hitro preselil v Osijek. Dobre predstave so go popeljale v Nemčijo, kjer je nosil dres Schalksmuhla in Willstatta. Po treh letih je Nemčijo zamenjal za Španijo. Oblekel je dres tedanjega španskega prvoligaša Liberbanka Cuence, s katerim je v sezoni 2019 nastopal v EHF pokalu. Leta 2020 je svoj dom našel v Sloveniji, natančneje v Ribnici.

Desni zunanji rokometaš se je bojevnikom pridružil na začetku sezone 2022/23 in hitro upravičil vlogo enega ključnih mož slovenjgraške ekipe. Po vstopu v leto 2023 je bil klub kontaktiran iz Savdskega Al – Safa, za katerega je po poreklu hrvaški rokometaš kasneje tudi zaigral in se po nekaj mesečni preizkušnji znova vrnil na koroško.

Osebni podatki:

  • Ime in priimek: Kristian Eskeričić
  • Datum rojstva: 02.06.1994
  • Država: Hrvaška
  • Igralno mesto: Desni zunanji
  • Dosedanji klubi: RK Đakovo in RK Osijek (Hrvaška), SG Schalksmule in TV Willstatt (Nemčija), HC Liberbank Cuenca (Španija), RD Riko Ribnica, Al – Safa (Savdska Arabija)
Kristian, srečno v novi sezoni! 🤍💙

Napišite komentar