Padel je zastor nad tekmovalno sezono 2023/24, ki je bila za RK Slovenj Gradec v mlajših selekcijah izjemno uspešna. V moški kategoriji je klub tekmoval s sedmimi selekcijami, medtem ko so v ženski kategoriji prvič v zgodovini obstoja kluba nastopili z dvema ekipama. Na dosežene rezultate so v taboru belo – modrih izjemno ponosni.

Pri moških je največji uspeh dosegla mladinska selekcija, ki je osvojila odlično 3. mesto v 1. državni mladinski ligi. Ta dosežek je rezultat trdega dela, predanosti in odlične igre celotne ekipe ter podpornega osebja.

Pri dekletih so se najbolj izkazale kadetinje, ki so osvojile zavidljivo 2. mesto v 2. državni kadetski ligi. Njihov uspeh je odraz truda, vztrajnosti in neomajne borbenosti, ki so jo pokazale skozi celotno sezono.

MLAJŠI DEČKI C

Mlajši dečki C so sezono preživeli pod vodstvom trenerjev Roka Krevsa in Milana Ramšaka. Kot prva generacija so se udeležili turnirjev po različnih krajih Slovenije, kjer so že okusili igro na velikem rokometnem igrišču in se pomerili z vrstniki iz drugih rokometnih klubov. Ta izkušnja jim je omogočila pomemben vpogled v tekmovalni svet rokometa in prispevala k njihovemu nadaljnjemu razvoju.

MLAJŠI DEČKI A/B

Selekcijo mlajših dečkov A in B sta vodila članski trener Žiga Lesjak in njegov pomočnik David Klemen. Ta najštevilčnejša moška klubska generacija se je temeljito spoznavala z igralskim sistemom rokometa, igro na velikem igrišču ter udeležbo na prvenstvenih turnirjih po celotni Sloveniji. Fantje so pokazali očiten napredek, pri čemer je še posebej izstopal Luka Šteharnik, ki se je v letošnji sezoni že udeležil aktivnosti v okviru mlajših reprezentančnih selekcij.

STAREJŠI DEČKI A/B

Starejše dečke A in B je v letošnji sezoni vodil nekdanji igralec Slovenj Gradca in mladinski reprezentant Aleš German. Obe ekipi sta prvenstvo začeli v skupini “vzhod”, od koder sta se nato uvrstili v nadaljevalne skupine za končno razvrstitev. Fantje so skozi leto pokazali izjemen napredek, kar je rezultiralo v odličnih igrah in boljših rezultatih. Posebej ponosni so na Luko Pavliča in Žana Nabernika, ki sta se v tej sezoni udeležila reprezentančnih akcij, s čimer sta dodatno potrdila kakovost in potencial ekipe.

KADETI

Kadetska ekipa je v letošnji sezoni igrala pod vodstvom Blaža Kleča. Generacija 2007 in mlajših si je že v kvalifikacijah zagotovila vozovnico za 1. državno kadetsko ligo. V nadaljevanju so se med kadetsko elito izkazali s svojim potencialom, premagali marsikaterega tekmeca in sezono zaključili na solidnem 12. mestu. V tej generaciji je potrebno izpostaviti kadetskega reprezentanta Tjaža Štalekerja, ki je s svojimi predstavami še dodatno obogatil letošnjo sezono te ekipe.

MLADINCI

Najuspešnejša selekcija letošnje sezone je brez dvoma mladinska ekipa. Generacija letnika 2004 in mlajših je pod vodstvom Martina Podstenška in Roka Krevsa presegla vsa pričakovanja ter tekmovalno leto zaključila kot tretje najboljše moštvo v Sloveniji. Mladi fantje so pokazali izjemno igro, pri čemer se je posebej izkazalo kar nekaj nosilcev igre iz kadetskega pogona. Iz te selekcije prihajajo kar trije reprezentanti: kadetska brata Miha in Tjaž Štaleker ter mladinski Nal Cokan. Njihovi uspehi so dokaz vztrajnosti, trdega dela in izjemnega talenta, ki ga premore ta generacija.

KADETINJE IN STAREJŠE DEKLICE

Prvič v zgodovini je imel klub tudi dve ženski selekciji, ki sta ponosno branili barve belo-modre družine. Kadetinje in starejše deklice B so v letošnji sezoni nastopile pod vodstvom Milana Ramšaka in Valentine Paradiž. Kadetinje so skozi celotno sezono stopnjevale svoj nivo igre in na koncu osvojile odlično 2. mesto v 2. državni kadetski ligi. Starejše deklice B so prav tako dosegle vrsto izjemnih rezultatov. V kadetski selekciji so se na reprezentančnem spisku znašle Zea Skočir, Bina Rodošek in Deja Lara Grajfoner, kar je velik uspeh za klub. Pri starejših deklicah pa so prvič na pregledni trening reprezentance bile povabljene Lana Košak, Nadiia Statsenko in Gaja Verčkovnik.

Napišite komentar