Za vse, ki neuspešno na uradni strani RZS iščete zadnji rezultat tekme, iz statističnega portala RZS je izginil tudi zapisnik, Slovenj Gradec – Trebnje pošiljamo sledeče pojasnilo. Več pa si lahko preberete tudi v današnjem časniku Ekipa. Po popolnoma zasluženi zmagi belo – modrih in (ne) prespani noči se je ekipa Trebnjega odločila pritožiti na izvedbo zadnje tekme. Popolnoma niti ni jasno, ali jih moti sama izvedba in športno vzdušje v dvorani ali pa jih moti celo rezultat. Bodo zagotovo pristojni znali razjasniti.

Po pregledu pritožbe je naveden cel kup floskul. Znali so povedati, da jih je motil uradni napovedovalec, da jih je motila glasnost glasbe, časomerilka in še kaj. Tekma je javno dostopna, vsak si jo lahko še enkrat pogleda, predvsem pa ste pravo merilo navijači, ki ste bili na tekmi.

Kot rečeno smo nad pritožno razočarani, saj meče slabo luč na šport nasploh. Vsi poznamo stanje na lestvici Liga NLB, vendar opozarjamo, da iskanje manjkajočih točk za zeleno mizo sploh z očitki, ki nimajo nikakršne podlage in so v osnovi antipropaganda za rokomet lahko tudi naslov državnega prvaka naredijo ničvreden. Kronski princi slovenskega rokometa bodo morali dognati, da se rokomet ne igra samo na izbranih lokacijah po Sloveniji in da so tekme kot je bila v soboto nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi navijačem.

Ekipi Trebnjega želimo vse dobro in da na koncu zasluženo osvoji naslov, bi pa nič ne bilo narobe, če se posvetijo dogajanju na parketu in tik ob njem.

Še enkrat spoštovanje za vse doseženo, spoštovanje za vse navijače in želimo, da po tehtnem razmisleku tudi v Trebnjem ugotovijo, da je umik pritožbe edina prava športna poteza v tej situaciji. Bomo pa resno razmislili ali bi pritožbo in naš odgovor javno objavili.

Napišite komentar