Po porazu prejšnji teden proti Jeruzalemu Ormožu, je klop koroškega prvoligaša zapustil Nenad Maksić, nastalo vrzel pa je zapolnil Žiga Lesjak. Slovenjgraški rokometaši so tokrat prekinili niz dveh zaporednih porazov in na lestvici s 14 točkami ujeli Sviš Ivančno Gorico. Škofljica je po petem zaporednem porazu ostala pri devetih točkah.

Slovenjgradčani, pri katerih bo do konca sezone zaradi poškodbe kolena manjkal najboljši strelec Kristijan Eskeričić, so bili v prvih 30 minutah ves čas korak pred tekmeci. V 26. minuti so po golu Uroša Štumpfla povedli za pet golov, na odmor pa odšli s prednostjo treh golov (15:12).

Ta je hitro skopnela, potem ko so domači bolje začeli drugi del in izenačili na 18:18 v 38. minuti. Toda gosti so nato le strnili vrste in se oddaljili tekmecem na dva, tri gole. Domači so se v 56. minuti približali na -2, zadnje minute pa so povsem pripadle gostom, ki so slavili s petimi goli razlike in vpisali šesto zmago v sezoni.

Najboljši strelec je bil Blaž Nosan, ki je za domače moštvo zadel osemkrat, enega manj je zbral Juš Rot. Pri gostih je sedem golov dosegel Štumpfl, po šest pa sta jih dodala Vid Levc in Rok Cvetko.

IZJAVI PO TEKMI

Blaž Nosan, rokometaš ŠRD Škofljica:

“Pričakovali smo težko tekmo in to se je tudi pokazalo. Ko so povedli za tri gole, smo jih nato ves čas lovili. Sicer smo jih vmes ujeli, a smo žal naredili preveč tehničnih napak in na koncu so zasluženo zmagali.”

Uroš Štumpfl, igralec RK Slovenj Gradec

“V tem tednu se je pri nas ogromno dogajalo, a morali smo strniti vrste. Vedeli smo kam pridemo, vedeli smo kako je Škofljica neugodna. Res imajo zelo dobro ekipo, mešanica nekaj mladih posameznikov z dodanimi izkušenimi igralci. Na koncu mislim, da smo zasluženo zmagali. Obenem pa bi rad čestital ekipi Škofljice za danes dobro predstavo.”

Rokometaši Slovenj Gradca se bodo v naslednjem krogu prihodnjo soboto doma pomerili s Trimom iz Trebnjega, medtem ko bo Škofljica isti dan gostovala v Novem mestu pri Krki.

ŠRD ŠKOFLJICA : RK SLOVENJ GRADEC 26:31 (12:15)
Nosan 8, Ju. Rot 7; Štumpfl 7, Levc in Cvetko po 6.

FOTO: Mitja Markuš

Napišite komentar