Slovenjgraški rokometaši so po zmagi proti vodilni ekipi Trima nadaljevali pozitiven trend tudi v Stični. Po zamenjavi trenerja, Nenada Maksića je na klopi nadomestil Žiga Lesjak, so Korošci zmagali tretjič zapovrstjo. Po Škofljici in Trimu je “padel” še SVIŠ. Slovenjgradčani imajo na kontu 16 točk, saj je Trimo Trebnje po tekmi vložil pritožbo. O razpletu bo tako odločilo vodstvo tekmovanja.

Gosti so v Stični razliko najprej naredili do polovice prvega polčasa, ko so povedli za štiri gole (9:5). Domači so se nato približali na -3, a je ob koncu polčasa slovenjgraška zasedba znova ušla že na osem golov (17:9).

V drugem delu so gosti sprva ohranjali osem golov prednosti, nato pa se je v napadu ustavilo. Domačini so rezali v zaostanek in se v 49. minuti približali na vsega dva gola razlike. Večkrat so prišli tudi na le gol zaostanka in imeli celo zadnji napad za izenačenje. Tega so zapravili, s čimer so Slovenjgradčani v mesto miru odnesli dve točki.

Uroš Štumpfl je za Korošce dosegel 11 golov, šest jih je dodal Rok Cvetko, pri domačih pa je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec Lucijan Korošec. Šest jih je dosegel Marko Marojević.

IZJAVI PO TEKMI:

Lucijan Korošec, igralec RK Sviš Ivančna Gorica:
“Za nami je zelo zahtevna tekma, ki smo jo odigrali po najboljših močeh. Prvi polčas smo odigrali nekoliko slabše in se nismo držali vseh dogovorov. V drugem delu smo pokazali pravi obraz, ampak nam je na koncu nekoliko zmanjkalo za točko ali dve.”

Tilen Leben, igralec RK Slovenj Gradec:
“Mislim, da so navijači dobili lepo tekmo. Mi smo vedeli, da bo težko. Oboji smo si želeli zmage. Na začetku smo lepo odprli tekmo in povedli. Na koncu nas je mogoče nekoliko izdala utrujenost, ampak se mi zdi, da smo zasluženo odnesli dve točki domov.”

Rokometaši Sviša bodo v naslednjem krogu gostovali pri Krki, Slovenjgradčani pa bodo gostili Ljubljano.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK SLOVENJ GRADEC 30:31 (9:17)
Korošec 7, Marojević 6; Štumpfl 11, Cvetko 6.

Napišite komentar