V dramatičnem razpletu na Koroškem so udarec v boju za naslov gostom iz Trebnjega zadali domači rokometaši Slovenj Gradca, ki so tako po remiju sredi novembra proti Velenjčanom zdaj vzeli skalp varovancem Uroša Zormana. Ti sicer tudi po drugem porazu v sezoni ostajajo na vrhu lestvice z 29 točkami, a so se po zmagi proti Riko Ribnici z njimi izenačili Celjani, dve točki manj pa ima ob odigrani tekmi manj in boljšem razmerju na medsebojnih tekmah Gorenje Velenje. Slovenjgradčani so se s sedmo zmago v sezoni utrdili na osmem mestu lestvice.

Korošci so dobro začeli dvoboj, nato pa se je zdelo, da Trimo prevzema nadzor nad dogajanjem na parketu, potem ko so prvič na tekmi povedli za dva gola (10:8). Toda domači so na krilih glasne spodbude s tribun vseskozi ohranjali stik in na polčas odšli z le golom zaostanka.

V drugem pa so po nekaj obrambah Tilna Lebna domači večino časa vodili, med 38. in 45. minuto pa zagospodarili na igrišču in povedli za štiri gole (24:20). To je Zormana prisililo v minuto odmora, a se do same končnice razmerje moči ni pretirano spremenilo. Domači so ohranjali dva gola naskoka in zdržali tudi v končnici. Dobre tri minute pred koncem so v napadu za izenačenje Trebanjci z obeh krilnih položajev zatresli bolj oddaljeno vratnico, po tem pa so Slovenjgradčani spretno izpeljali tekmo do konca.

Pri domačih sta po sedem golov dosegla Vid Levc in Uroš Štumpfl, pri gostih je bil s šestimi najboljši strelec Vid Miklavec. Pri Trimu je manjkal prispevek vratarjev, vsi trije, Alen SkledarAljoša Čudić in Tin Herceg, so skupaj zbrali le štiri obrambe, Leben pri domačih pa 11.

IZJAVI PO TEKMI

Rok Cvetko, rokometaš RK Slovenj Gradec: 
“V tekmo smo vstopili sproščeno, a hkrati polni optimizma, saj smo vedeli, da nimamo kaj za izgubiti. Skozi celoten teden smo dobro trenirali. Pozna se, da je Žiga ob menjavi funkcije dodal svež veter v ekipo. Nocoj smo pokazali značaj, željo in borbo. Svoje so dodali tudi navijači, ki so bili vseskozi naš osmi igralec. Hvala, Slovenj Gradec, ta zmaga je zate.”

Staš Slatinek Jovičić, rokometaš RK Trimo Trebnje: 
“V tekmo nismo vstopili po dogovorih. Od začetka smo bili medli, kar so domačini znali izkoristiti. V prvem polčasu je potekala igra gol za gol, v drugem pa so se gostitelji oddaljili že na štiri zadetke prednosti in tekmo pripeljali do konca. Slovenj Gradec si je zmago tokrat pošteno zaslužil.”

Slovenjgradčani bodo v naslednjem krogu prihodnjo soboto gostovali pri Svišu Ivančni Gorici, Trebanjce pa isti dan čaka domača tekma proti Krki.

RK SLOVENJ GRADEC : RK TRIMO TREBNJE 30:29 (15:16)
Levc in Štumpfl po 7; Miklavec 6, Nešić 5.

Napišite komentar