Slovenj Gradec bo med vratnicama okrepil slovenski vratar Aljoša Čudić, športnik z bogatimi mednarodnimi izkušnjami tako na klubski kot na reprezentančni ravni, ki je v zadnjih letih branil barve RK Trimo Trebnje!

Aljoša Čudič je rokometno pot začel graditi v Celju, kjer je branil vse do leta 2009. Nato se je za kratek čas preselil k francoskemu velikanu Parizu, leto kasneje pa je stopil v vrata Maribora. Sledile so avanture na Norveškem, v Katarju in na Poljskem, izjemen pečat pa je pustil pri Sportingu iz Lizbone. Po šestih letih na Portugalskem se je vrnil v domovino k trebanjskim levom, kjer je ogromno prispeval k največjim uspehom v zgodovini kluba. Vratar, ki je igral tako za slovensko kot katarsko reprezentanco, prihaja v Slovenj Gradec kot pomembna okrepitev. V novo sezono bo prinesel bogate izkušnje in visoko kakovost, ki bosta slovenjgraški ekipi v želji po doseganju ciljev v veliko pomoč.

IZJAVA OB PODPISU POGODBE:

RK Slovenj Gradec je že nekaj časa kazal veliko željo po skupnem sodelovanju. Izbira je bila s športnega stališča zelo enostavna, saj gre za dobro organiziran klub z bogato zgodovino in visokimi ambicijami. Zadnja leta delajo ogromno z mladimi igralci, ki so željni dokazovanja, kar so pokazali z uvrstitvijo v finale pokala Slovenije. Moja osebna pričakovanja so, da sezono oddelam do konca brez poškodb in tako pomagam ekipi po najboljših močeh. Prepričan sem, da lahko skupaj dosežemo stopničko ali dve višje v primerjavi z lansko sezono. Vsi, ki smo vključeni v slovenski rokomet, vemo, da je slovenjgraški “hram” težko premagljiv, zato sem izjemno vesel, da bodo Orli prihodnjo sezono na moji strani! Želim si njihove spodbude na vseh tekmah, ker bomo skupaj lažje prišli do končnega uspeha!

Osebni podatki:

  • Ime in priimek: Aljoša Čudić
  • Datum rojstva: 09.03.1988
  • Država: Slovenija
  • Igralno mesto: Vratar
  • Dosedanji klubi: RK Celje Pivovarna Laško, Paris Handball (Francija), RK Maribor Branik, Follo HK (Norveška), Lekhwiya (Katar), Slask Wroclaw (Poljska), Sporting Lizbona (Portugalska), RK Trimo Trebnje
Aljoša, srečno v novi sezoni! 🤍💙

Napišite komentar