Bojevniki v Velenju zabeležili poraz

17. krog – RK Gorenje Velenje : RK Slovenj Gradec

Pretekli petek sta se v 17. krogu Lige NLB v velenjski Rdeči dvorni pomerila domači RK Gorenje Velenje in gostujoči RK Slovenj Gradec. Domačini so kot favorit srečanja v tekmo vstopili nekoliko bolje in se do sedme minute že priigrali vodstvo s 3:1. Slovenjgradčani so na niz domačih odgovorili z nekaj hitrimi zaporednimi goli in v petnajsti minuti je bil rezultat izenačen na 5:5. Kljub nekaj dobrim minutam gostov, se domači niso pustili zmesti. Igrali so svojo igro ter si do polčasa priigrali prednost štirih zadetkov za rezultat 13:9.

V drugem delu se na parketu ni kaj dosti spremenilo, Velenjčani so še naprej držali vajtei igre v svojih rokah, ter v štirideseti minuti vodili že za osem zadetkov pri rezultatu 21:13. Belo-modri so poizkušali na vse načine, vendar niso našli pravega odgovora na močno obrambo in napad nasprotnika. Do konca srečanja se razlika med ekipama ni kaj dosti spremenila, bojevniki so zadeli še trinajst krat, kar je enkrat več kot velenjčani in tekma se je končala pri plus sedem z rezultatom 33:26 za domače.

V naslednjem krogu rokometaši Slovenj Gradca doma gostijo rokometaše Kopra, ki trenutno zasedajo 7. mesto na tekmovalni lestvici.

Tajnik in Sokolič (7), Velić, Cvetko in Bulovič (4).

Foto: Jan Gregorc