Za uvod v drugi del sezone suverena zmaga v Krškem

Rokometaši Slovenj Gradca so po zimskem premoru na prvi prvenstveni preizkušnji v novem koledarskem letu moči merili z ekipo Krškega in prišli do rutinirane zmage z rezultatom 26:34 (15:19).

Tekmo so nekoliko bolje odprli Korošci, ki so s hitro tranzicijo napada do 8. minute domačine držali na prednosti dveh zadetkov (4:6). V nadaljevanju so do nekaj lahkih priložnosti prišli Nuklearci, a je kapetan belo – modrih Rok Cvetko rezultat v 19. minuti znova hitro izenačil in nekaj minut kasneje postavil izid polčasa, ki je znašal do tedaj največjo razliko v korist gostov (15:19). Drugi polčas ni prinesel večjih sprememb. Slovenjgradčani so visok ritem igre držali vse do konca in zasluženo slavili z rezultatom 26:34.

Pri belo – modrih je največ zadetkov (osem) dosegel Uroš Štumpfl, pri domačinih sta po pet zadetkov dosegla Šibanc in Romih.

V nadaljevanju bojevnike čaka nova zahtevna preizkušnja. Prihodnji petek se bodo v dvorani Marof pomerili z novomeško Krko, ki ima na svojem računu enako število točk (16), kot naši rokometaši. Tekma bo na sporedu ob 18. uri v neposrednem prenosu na televiziji Sportkluba.


RK KRŠKO : RK SLOVENJ GRADEC 26:34 (15:19)

Šibanc in Romih po 5; Štumpfl 8,Cvetko 6.