MISIJA 2023 – ODLOČNO V NADALJEVANJE!

Rokometaši Slovenj Gradca so prileči s pripravami na drugi del sezone. Strateg belo – modrih Ivan Vajdl je svoje varovance prvič v tem koledarskem letu zbral preteklo sredo (4.11.) na tradicionalnem večernem treningu ob začetku novega koledarskega leta.

Športna dvorana Slovenj Gradec ni več oaza miru. Po dobrih dveh tednih bojevniki spet skupaj, z nasmejanimi obrazi in veliko pozitivne energije ter z velikimi pričakovanji novim izzivom v 2023 naproti. Po načrtu, ki ga je pripravil Ivan Vajdl skupaj s svojim pomočnikom Blažem Klečem in novim kondicijskim trenerjem Jako Pogorevcem, je uvodni del priprav moštvo opravilo v hramu belo – modrih, konec tedna (12.1.) pa sledi selitev na primorsko.

Na seznamu za začetek priprav je (bilo) 20 igralcev: Rok Cvetko, Uroš Štumpfl, Kristian Eskeričić, Miha Kotar, Vid Levc, Aljoša Yankovskyy, Žiga Lesjak, Žan Šol, Jaroš Bulovič, Tarik Velić, Aljaž Lampret, Urban Starc, Gašper Dobaj, Nino Komar, Jan Smolnikar, Alen Veršovnik, Jakob Pelko ter mladinci Anej Majcen, Miha Štaleker in Nal Cokan. Povratek Alena Husejnovića zaradi bolezni je pod vprašajem, David Svečko pa zaradi sanacije poškodbe trenira po prilagojenem programu.

"Fantje res pridno delajo, so prišli zelo dobro pripravljeni na te prve treninge, da tudi ko jutri odhajamo na priprave v Hostel Soline Portorož, mislim da ne bo večjih težav. Ob tej priliki zahvala Hostlu, ki nam vsako leto omogoči te priprave ob zimskem premoru. Jutri torej odhajamo na primorsko, kjer bomo najprej odigrali tekmo z Izolo, nato pa nas čaka sklop treningov za vzdržljivost in fizično pripravljenost. Upam da bomo dobro izkoristili teh pet dni, kjer se bomo skušali pripraviti na nadaljevanje prvenstva. Pred začetkom pa imamo dogovorjeni še dve tekmi v domači dvorani in sicer proti ekipi Bernbacha in ekipi Ferlacha (Avstrija). V stiku smo tudi z Luko Žvižejem iz Maribora, s katerimi bi prav tako lahko odigrali prijateljsko tekmo, vendar še nič ni točno dogovorjeno," ob začetku pripravljalnega obdobja poudarja trener Ivan Vajdl.

"Seveda najbolj upamo, da nas bodo te poškodbe in nevšečnosti obšle v drugem delu prvenstva, večina fantov je nared za igro, z izjemo Davida Svečka, ki se bo ekipi priključil predvidoma nekje proti koncu februarja in Alena Husejnovića, za katerega datum priključite pa je še vedno velika uganka. Ob začetku drugega dela imamo tudi dva zelo neugodna gostovanja. Krško, ki je za nas zelo neugodno in Krko, ki letos z dobrimi predstavami presečna mislim da vse nas, po tem pa v domači dvorani gostimo Ormož, kateremu smo še dolžni za poraz v prvem delu," zaključuje izkušeni 65-letni strokovnjak.

Zadovoljstva po povratku na rokometni parket ne skriva tudi 3. najboljši strelec Lige NLB Rok Cvetko.

"Po krajšem premoru smo znova nazaj. Novo leto je zmeraj priložnost za nove izzive, cilje in pričakovanja. Želimo graditi na igri iz preteklega dela sezone. Če želimo sezono zaključiti med TOP 5 ali celo TOP 4 v prvenstvu bomo na vsakem treningu morali dati svoj maksimum in to prenesti na tekme. Boj za vrh bo vsekakor peklenski, a nam s to ekipo in navijači lahko uspe marsikaj. Pred nami je tisti del sezone, ki bo pokazal kdo v Sloveniji igra najboljši rokomet," zaključuje kapetan slovenjgraških bojevnikov.

- David Klemen