Gorenje premočan nasprotnik za Slovenjgradčane - 1/8 finala pokala Slovenije - moški (Člani)


Koroški bojevniki so po zmagi nad Grosupljem na prvi tekmi za pokal RZS v 1/8 finala dobili sosedski Gorenje Velenje in na Koroškem se nam je obetal nov rokometni derbi.

Tekma, ki so jo igralci posvetili svojemu soigralcu Alenu Husejnoviću (Igralcu Gorenja, trenutno na posoji v Slovenj Gradcu), se je pričela zelo borbeno. Vse do 10' smo spremljali dokaj izenačeno igro, nato pa so domači povedli na dva gola prednosti – 9:7. Kljub garanju na parketu pa prednosti niso obdržali prav dolgo, gostje so uspeli izenačiti v 20' po strelu Kovačiča, ki je rezultat poravnal na 11:11. Do konca prvega dela so gostje zadeli še štiri krat in domači tri krat za končni izid 14:15 ob glavnem odmoru.

V začetku drugega polčasa so vajeti v svoje roke prevzeli rokometaši Gorenja, ki so v pičlih osmih minutah naredili delni izid 1:5 in se oddaljili na 15:20. Kljub temu pa tekme še zdaleč ni bilo konec, varovanci Ivana Vajdla so izkoristili nekaj tehničnih napak gostov in se že do 42' po delnem izidu 5:0 uspeli vrniti nazaj v boj za zmago – 20:20. Spremljali smo lahko še nekaj minut zelo izenačene igre, nato pa je v 53' padla zbranost modo-belih in Velenjčani so zopet povedli za dva zadetka – 23:25. Kljub dobri efektivi v napadu, pa bojevniki niso uspeli ustaviti nasprotnika v obrambi, ki je do konca tekme vodstvo zvišal še za gol in končalo se je pri rezultatu 26:29.

S tem porazom Korošci zaključujejo tekmovanje za pokal RZS in se podajajo na zimski odmor pred božično-novoletnimi prazniki.

RK Slovenj Gradec : RK gorenje Velenje – 26:29 (14:15)

Bulovič(7), Cvetko (7); Tajnik (8), Pajt (7)