Bojevniki v zlatorogu drago prodali kožo

Rokometaši Slovenj Gradca so na zadnji prvenstveni tekmi v tem koledarskem letu gostovali v celjskem Zlatorogu in po trdem boju klonili z rezultatom 29:23.

Sklepno dejanje 13. kroga je prinesel obračun med bojevniki in pivovarji. Slednji so celoten prvi polčas po zaslugi vratarja Yassine Belkaieda držali belo – modre na minimalnem zaostanku. Obe moštvi sta skozi celotnih trideset minut narekovali ritem igre, prikazali lep rokomet in ob prvem zvoku sirene poskrbeli za aktiven rezultat, ki so ga s +2 (13:11) dobili domačini. V nadaljevanju smo znova lahko spremljali izenačeno srečanje. Bojevniki se s čvrsto obrambo niso predali in nasprotniku do 47. minute (23:20) vseskozi dihali za ovratnik. Sledil je padec koncentracije v obrambi, žoge niso prečkale vratarjeve črte in končne zmage z rezultatom 29:23 so se veselili aktualni državni prvaki.

Pri belo – modrih je največ zadetkov (pet) dosegel Rok Cvetko, pri domačinih sta po štiri zadetke dosegla Strmljan in Cokan.

Po trinajstih odigranih krogih v Ligi NLB sledi zimski premor katerega korošci zaključujejo na 6. mestu. Za konec koledarskega leta bo prihodnjo sredo (21.12.) v sklopu 1/8 finala pokala Slovenije odigran večni koroško – šaleški derbi. Tekma bo na sporedu ob 18. uri v hramu belo – modrih.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK SLOVENJ GRADEC 29:23 (13:11)

Strmljan in Cokan po 4; Cvetko 5, Kotar 4.

 

 Foto: Slavko Kolar