Bojevniki iz Škofje Loke z osvojeno točko

Rokometaši Slovenj Gradca so na zadnji tekmi 9. kroga Lige NLB po dramatičnem zaključku remizirali z Škofjeločani in se na koroško vrnili z izidom 27:27 (13:11).

Privrženci prvoligaškega rokometa so konec tedna znova prišli na svoj račun. Dvoboj 6. in 7. uvrščene ekipe Lige NLB je prinesel izjemno zanimivo srečanje, ki se je na videno razšlo z pravično delitvijo točk. V tekmo so z rezultatom 0:3 nekoliko bolje vstopili belo – modri. Sledilo je nekaj tehničnih napak, katere so domačini hitro izkoristili in do 15. minute povedli z 9:7. Črni niz Slovenjgradčanov se je nadaljeval vse do prvega zvoka sirene, ko so se v slačilnico podali z zaostankom 13:11. V drugem delu smo znova lahko videli ekstremen povratek gostov, ki so na krilih Cvetka, Eskeričića in Dobaja rezultat uspeli izenačiti in do 40. minute tudi povesti s +2 (16:18). Sledila je igra gol za gol, ki je v  sami končnici tekme bojevnikom prinesla (zgolj) točko. Sklepno dejanje 9. kroga se je tako končalo z rezultatom 27:27.

Pri belo – modrih je največ zadetkov (osem) dosegel Kristian Eskeričić, pri gostih so največkrat (štiri zadetke) dosegli Damjanović, Batagelj ter brata Matevž in Aljaž Jesenko.

Naslednjo soboto si v mestu miru znova lahko obetamo super rokometni vikend, ko v goste prihaja ekipa Sviša iz Ivančne Gorice.

 

RD URBANSCAPE LOKA : RK SLOVENJ GRADEC 27:27 (13:11)

Eskeričić 8, Cvetko 6; Damjanović, Batagelj, Matevž in Aljaž Jesenko po 5.