Trebanjci upravičili vlogo favorita (8. krog lige NLB)

Rokometaši Slovenj Gradca so na tekmi 8. kroga Lige NLB pred domačo publiko morali priznati premoč favorizirani ekipi Trima. Četa Uroša Zormana se je veselila zmage z rezultatom 29:40 (14:18)

Trebanjci so po skalpu nad aktualnimi prvaki Celjani, težak poraz zadali tudi Slovenjgradčanom, ki se kljub polnim tribunam in bučni podpori žal niso mogli kosat z gosti, ki letos ciljajo na sam vrh prvenstvene lestvice. Dvoboj so bolje pričeli Dolenjci, ki so na krilih zunanje linije Miklavec, Potočnik, Radojković do 15. minute povedli že za +5 (4:9). Kljub zgodnji minuti odmora so se Korošci "med žive" vrnili šele konec prvega polčasa, ko so z delnim izidom 4:0 ublažili zaostanek in se v slačilnico podali z zaostankom štirih zadetkov (14:18). V drugem polčasu nismo bili priča nobenemu preobratu s strani bojevnikov. Gostje so visok tempo igre narekovali in v 48. minuti povedli že s +10 (21:31), na koncu pa zasluženo slavili z rezultatom 29:40.

Pri belo – modrih je največ zadetkov (enajst) dosegel kapetan Rok Cvetko, pri gostih je z desetimi zadetki blestel hrvaški reprezentant Filip Glavaš.

Varovanci Ivana Vajdla se v naslednjem krogu podajajo na novo neugodno gostovanje v Škofjo Loko. Tekma se bo takrat igrala na nedeljo (20.11.) ob 18:00 v  neposrednem prenosu na Sportklubu.

RK SLOVENJ GRADEC : RK TRIMO TREBNJE 29:40 (14:18)

RK Slovenj Gradec

  • Cvetko 11, Kotar 5;

RK Trimo Trebnje

  • Glavaš 10 (7), Horvat in Radojković po 5.