Grosuplje, nakar še Trebnje (Devetmetrovka #40)

Po turobni soboti, ko smo v domači dvorani, ob izjemnem obisku gledalcev in navijačev, izpadli iz nadaljevanja pokala EHF, nas to sredo (9. novembra) čaka tekma šestnajstine pokala RZS.

Žreb nam je namenil prvobeligaša RK Grosuplje v gosteh. Domačini, katerih klub je tudi star dobrih šestdeset let, nas čakajo kot napeta puška. Grosuplje je namreč eden bolj uspešnih klubov druge slovenske divizije. Proti Veliki Nedelji so v gosteh zmagali z enakim izidom kot smo mi izgubili proti Naerbu doma (27 : 29), doma pa so izgubili proti sosedom z Iga z 28 :31.  Grosupeljčani si v sredo v dvorani Brinje obetajo »kakovostno in napeto tekmo«.  Dodali so, da njihova ekipa to sredo potrebuje močno podporo s tribun, če želi ostati neporažena. Grosupeljčani se po vsem sodeč tudi že pripravljajo na vstop v elitno ligo slovenskega moškega rokometa. Prej kot slej jim bo to tudi uspelo, v ligo utegnejo prinesti precej svežine ter tudi kakovosti. Enega od poskusov svoje kakovosti bodo imeli to sredo, ko se bodo doma pomerili s papirnatim favoritom Slovenj Gradcem.

Razpoloženje med belo-modrimi bojevniki po sobotnem nesrečnem porazu z Norvežani ni na najvišji ravni. Tekmo šestnajstine finala pokala RZS bodo varovanci trenerja Vajdla vzeli kot poskus za vrnitev na dobra (zmagovalna) stara pota. Upam, da jih sobota ni toliko strla, da v Grosupljem ne bi zaigrali na zmago. Verjamem, da je med vsemi v Slovenj Gradcu še najtežje prav igralcem. Zato jih kaže še kako podpreti v nadaljevanju prvenstva in v pokalu. Tudi ko nam ne gre vse po načrtih, je treba ostati trdno na tleh in vedno znova iskati vrnitev k novim zmagam. Takšen je šport, takšen je tudi rokomet. Takšnih izkušenj imamo dovolj tudi sami.

A vrnimo se h Grosuplju in slovenskemu pokalu. Na facebook profilu naših gostiteljev piše, da domači fantje obljubljajo boj za vsako žogo in nepopustljivost v obrambi in napadu. Če jim naši vrnejo v enaki meri – upam, da bo res tako, potem se v sredo zvečer ob 19. uri v južnem »predmestju« Ljubljane obeta zanimiva rokometna predstava. Grosuplje so letos okrepili dobri igralci Majzelj iz Trima, Jakše iz Novega mesta ter Pernovšek. Na zadnjih tekma prve B lige so se strelsko najbolj izkazali Stopar, Kučič in Pernovšek. Torej tudi Slovenjgradčani vedo, od kod in od koga jim bo pretila največja nevarnost za njihov gol. Dandanes, ko je vse tekme mogoče videti na spletnih straneh, skrivnosti ni več. Velja za vse.

Belo-modre bojevnike smo pustili, da se v miru pripravijo na sredino tekmo v Grosupljem. Na ponedeljkovem treningu je bilo opaziti veliko zavzetost. Žoge so švigale sem in tja, streli proti vratom so bili zelo natančni. Eni so ostali še po treningu in vadili strele na gol. Verjamem, da nam to v sredo pride še kako prav. »V Grosuplje gremo zmagat, moramo popraviti vzdušje v moštvu. Seveda smo tudi žalostni zaradi izpada iz pokala EHF, ampak življenje gre naprej. Moramo se čimprej vrniti na stare poti. Pokalna tekma v Grosupljem bo prava priložnost za to. Upam, da nam uspe«, je rekel podpredsednik RK Slovenj Gradec Branko Bulovič. Mož ima svojo »podaljšano roko« na igrišču, na levem krilu namreč igra njegov sin Jaroš. Fant je letošnjo jesen pokazal zelo dobro, tudi strelsko formo.

Tekma v Grosupljem bo za nas tudi odličen trening pred sobotnim dvobojem s Trimom doma. Trebanjce so nekateri poimenovali tudi kot »rušilni servis«. Ta na domači tekmi z Ribnico (še) ni deloval, je pa z vso intenzivnostjo stresel doslej vodeče Celje. Državni prvaki so v nedeljo na Dolenjskem bili povsem nemočni. Upam, da se kaj podobnega v soboto ne pripeti tudi nam. Nam se je doslej v glavnem dogajalo, da smo prve polčase odigrali slabo, druge pa bojše; z Norvežani pa smo odlično odigrali 45 minut in popustili na koncu. Vsaka izkušnja pride prav, katera od zadnjih morda tudi že na tekmi s Trimom.

Sredino gostovanje v Grosuplju pa ta teden ne bo edino srečanje moštev iz teh dveh mest. Že v nedeljo pridejo v goste kadeti Grosuplja, ki so se uvrstili med najboljše v Sloveniji. Nove izkušnje za naše talentirane fante. Tudi njih se izplača pogledati, v njih mnogi vidijo prihodnost našega kluba.

V soboto ob običajni 19. uri pa bo doma spet derbi s Trebnjim. Kakor koli že bo, bo vredno ogleda. Če nič drugega, bomo videli slovenskega selektorja Uroša Zormana, za katerim se po lastni izjavi vedno dviguje obilica prahu.

 

Avtor: Ivan Praprotnik