Dragocena izkušnja z grenkim priokusom za konec evropske sezone

Rokometaši Slovenj Gradca so na povratni tekmi 2. kroga letošnje izvedbe pokala EHF po pravem trilerju ostali brez napredovanja v naslednjo fazo tekmovanja.

Aktualni prvaki Nærbo IL se na Norveško vračajo z zmago 27:29 (skupni izid 55:58).  Dokaz za skromno a bogato Evropsko pot! V mestu miru se je pisala zgodovina. Nabito polna dvoranoa že 45 minut pred začetkom srečanja je bila pokazatelj, da se v hramu belo – modrih pripravlja nekaj spektakularnega. Dve ekipi, dve državi in dve povsem drugačni moštvi v boju za med najboljših 32 ekip stare celine. Tekma polna vzponov in padcev je ponudila marsikaj a na koncu z isto mero odvzela. Ni dvoma, da so imeli bojevniki že na začetku spektakla veliko željo po zmagi in napredovanju. Ne glede na dejstvo, da je zaradi poškodb četa Ivana Vajdla ostala brez trojice pomembnih igralcev (Jakob Pelko, Žan Šol in David Svečko). Domači publiki sta se znova lahko predstavila domača produkta šole Alen Veršovnik in Anej Majcen.

Tako kot proti izraelskemu Maccabiju so domačini tudi tokrat v srečanje vstopili z jasnim ciljem. Prvih deset minut srečanja je na parketu kraljevala zunanja linija. Eskeričić, Kotar in Cvetko so z izjemnimi protinapadi mešali štrene gostujoče ekipe, ki je do polovice prvega dela zaostajala že za 3 zadetke (6:3). V obrambi so kraljevali Dobaj, Levc, Starc in Bulovič, ki kljub zgodnjima izključitvama ni obupal nad svojo požrtvovalno igro. S svojim drugim zadetkom je izid polčasa (14:11) postavil mladi Aljaž Lampret. V nadaljevanju smo znova lahko spremljali rokometno poezijo. Žoga je tekla, bojevniki so zabijali in v 44. minuti z zadetkom Cvetka vodili že za +5 (24:19). V zadnjih petnajstih minutah je sledil močan padec v koncentraciji, ki je Slovenjgradčane z delnim rezultatom 3:10 oddaljil od nadaljevanja Evropske poti. Gostje se v »deželo Vikingov« vračajo z zmago in napredovanjem v 3. krog EHF European Cup – a. Celotna slovenska rokometna javnost je verjela v te fante, ki so pokazali in dokazali, da so (bili) zasluženo del Evropskega rokometa. Kljub porazu se bo tako danes, kakor tudi v prihodnje govorilo o tej ekipi z velikim spoštovanjem, saj so za Slovenj Gradec spisali neverjetno zgodbo, ki bo vsekakor zapisana v bogato zgodovino!


EHF EUROPEAN CUP, 2. KROG (2. tekma): Sobota, 5. november, ob 19.00 (Športna dvorana Slovenj Gradec):

RK Slovenj Gradec – Nærbø IL 27:29 (14:11)

RK Slovenj Gradec: Dobaj 7 obramb, Husejnović 1 obramba; Cvetko 8, Eskeričić 7, Kotar 3, Štumpfl 3, Lampret 2, Yankovskyy 2, Levc 1, Starc 1, Bulovič, Majcen, Velić, Lesjak, Komar, Veršovnik.